Ovatko tietosi aurinkosuojista ajan tasalla?

Moni luulee suojaavansa ihonsa asianmukaisesti auringolta, mutta yllättävän suurella osalla on virheellistä tai vanhentunutta tietoa. Tässä sinulle Dermalogica ihonhoidon asiantuntijoiden selvittämää kolme myyttiä auringolta suojaamisesta:

 

Myytti: Korkea suojakerroin suojaa tehokkaasti auringon haitallisilta UV-säteiltä.

Sun Protection Factor, SPF (suojakerroin), osoittaa ainoastaan kuinka nopeasti UVB-säteet aiheuttavat ihon palamista. Näin ollen käyttämällä SPF 15 ihon palamiseen/punoitukseen kuluu 15 kertaa pidempi aika kuin ilman sitä. Suojakerroinlukemalla ei ole mitään tekemistä UVA-säteiden kanssa, jotka tunkeutuvat syvemmälle ihoon ja joilla on suurempi merkitys ihon ikääntymiseen ja ihosyövän syntymiseen.

Suojataksesi ihoasi sekä UVA-, että UVB-säteiltä, varmista että tuotteessa on merkintä "Broad Spectrum". Se tarkoittaa, että tuote sisältää yhdistelmän ainesosia, joiden tiedetään suojaavan ihoa molempia UV-säteitä vastaan.

Varmistaaksesi kattavan suojan, levitä aurinkosuojaa shottilasillisen verran vartalolle ja teelusikallisen verran kasvoille 15 minuuttia ennen kuin lähdet ulos.  Muista lisätä aurinkosuojaa kahden tunnin välein tai uimisen tai urheilun jälkeen.EXPERTIN VINKKI!
Kaikki Dermalogica-aurinkosuojatuotteet ovat laajaspektrisiä (Broad Spectrum) ja niissä on tämä SPF-symboli:Myytti: Pohjarusketus suojaa auringolta.

Rusketus on ihon tapa reagoida UV-altistumiseen. Solut reagoivat UV-valoon tuottamalla enemmän melaniinia (pigmenttiä), joten ihosi tummenee ja se näkyy rusketuksena. Ruskettunut iho palaa ihan yhtä helposti, mutta punoitusta (palamista ja vaurioita) ei havaitse yhtä helposti. Ihon ruskettuessa, ihossa tapahtuu aina vauriota. Ei siis ole sellaista, kuin turvallinen rusketus.

Myytti: Aurinkosuojaa ei tarvita talvella tai pilvisellä säällä.

Auringon aiheuttamat ihovauriot eivät tapahdu vain kesäkuukausien aikana tai rannalla. UV-säteet eivät välitä mittarin näyttämästä lämpötilasta. UV-altistuminen (joka aiheuttaa myös ihon ikääntymistä) on altistumista päivänvalolle ja sitä tapahtuu myös ikkunoiden läpi. Siksi ihon suojaaminen joka ikinen päivä on välttämätöntä.

Katso tästä Dermalogican aurinkosuojatuotteet >>